Ugrás a tartalomra

Digitális gazdaság és e-kereskedelem

Digitális gazdaság és e-kereskedelem

Tábor kezdődött Magyarkanizsán, amely a digitális gazdaság és e-kereskedelem, témakörével foglalkozik. Az eseményt a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság szervezte meg. A rendezvény vasárnap egy vetélkedővel zárul.

Több mint 70 résztvevő jelenlétével vette kezdetét a háromnapos tábor. Az érdeklődők az első napon a FinTech térhódításával, az ezzel kapcsolatos aktualitásokkal ismerkedhettek meg Magyarkanizsán. Pintér Éva előadó kiemelte, a digitalizáció szinte minden iparágat behálózott már, ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetni erre a témára.

Pintér Éva, a Magyar Közgazdasági Társaság FinTech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának elnöke: „Megkerülhetetlen ez a digitalizáció, a digitalizációs transzformációk. Mindennek van pénzárama pénzügyileg képeződése, és ez egyértelmű volt, hogy el kell ágazni ez irányba, amit a FinTech jelent.”

Fáykiss Péter, a Magyar Nemzeti Bank Digitalizációs Igazgatóságának igazgatója a pénzügyek jövőjéről és lehetőségeiről tartott előadást.

„Ahogy a cím is mutatja a pénz, a pénzügyek jövője, azt fogom egy kicsit körbejárni, hogy milyen lehetséges irányok lehetnek a pénzügyekben, akár banki digitalizációban, akár FinTech trendekben, illetve ha akár a digitális jegybankpénzről beszélünk.”

Az eseményre Vajdaságból, Magyarországról és Erdélyből is érkeztek közgazdászok.

Gyetvai Tímea, elnök, Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság: „Aktuálissá vált a digitális gazdaság, e-kereskedelem. Ez mindinkább feltörekvőben van, mindinkább aktuális és a fiatalokat érdekli, hiszen ebben nőnek fel. Próbáltunk olyan előadókat elhozni, felkeresni, akik ebben a témában jártasak, és minél több tudást, információt átadhatnak a résztvevőknek.”

Az elkövetkező napokban a fiatalok betekintést nyerhetnek többek között az e-kereskedelem kialakulásába, fejlődésébe, valamint megismerkedhetnek a digitális kockázatok elleni védelemmel is.

Forrás: Pannon RTV